Handtekeningen in café Revue

We hebben al enkele cafés aangedaan in de zoektocht naar de handtekeningen, zoals Carlisse, Kaminsky, Juke-Box, Marie-Thérèse (het café zelf is hier want dat stond niet in het verslag vermeld) en Hal5. Eigenlijk al een heel pak meer maar ik vermeld alleen degene die het vermelden waard zijn.

Gisteren was ik in café Revue op de Oude Markt. In één van de andere cafés een beetje verder was ik niet welkom. “Handtekeningen ophalen? Nee we gaan dat hier niet doen met de Corona.” Geen probleem er zijn genoeg terrasjes hier, dus ik ging naar de Revue. Bij de uitleg aan het eerste tafeltje kwam de barman (of uitbater, weet ik niet) in de deuropening staan. Ik had nog niks besteld. “Ik neem een cola”, zei ik. (ik dacht oei ik ga hier weer weggejaagd worden).

  • “Hij is voor mij”, zei de man, “je moet niet betalen”
  • “Waarom niet?”
  • “Het is als steun voor uw actie voor Assange. Ik heb je uitleg gehoord, ik woon spijtig zelf niet in Leuven dus ik kan zelf niet ondertekenen maar ik wil op die manier bijdragen.”
  • “Okee, dan krijg je een vermelding op de blog. Het is nog niet de Michelingids maar het kan helpen als reclame voor café Revue.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *