Handtekeningen in café Kaminsky

Sommige plaatsen zijn toegankelijker dan andere om handtekeningen op te halen. Over het algemeen is de respons positief, zoals we ook al in een andere blogpost verteld hadden: https://assange.one/2020/07/11/horen-zien-en-zwijgen/

Dit ondanks het doodzwijgen van de zaak Assange in de pers, iets dat ten tijde van de ganse polemiek over vrije meningsuiting naar aanleiding van de open brief van Salman Rushdie en andere des te frappanter is: https://harpers.org/a-letter-on-justice-and-open-debate/. Je moet het eigenlijk maar presteren in 2020: een ganse polemiek over “free speech” op touw zetten, zonder daar de namen van Wikileaks of Assange en zijn gevangenschap in te vernoemen…

Dus normaal gezien is het toch al ruim een uur om 10 handtekeningen op te halen. Pas na een uitleg over Wikileaks en Assange zijn de mensen overtuigd om er zich achter te zetten. (Laat ons zeggen dat de helft ongeveer gehoord heeft van Wikileaks, Snowden enzovoort, de andere helft meestal ook eerlijk toegeeft “ik weet er te weinig van, ik wil er mij eerst verder in verdiepen”).

In Kaminsky kon ik een blad (25 handtekeningen) vullen op een dikke 2 uur tijd. Bij deze bedankt aan de uitbaters en personeel dat er werkt, en het publiek dat dit café-restaurant als “stamkroeg” of ontmoetingsplaats heeft. Er heerst een open sfeer met ruimte voor publiek debat en vrijheid van meningsuiting..

1 Comments

  1. Pingback: Handtekeningen in café Carlisse – Free Assange

Comments are closed.