Wikileaks en de zaak Dutroux

Ik kom hier nu pas op. Wikileaks heeft blijkbaar een uitgebreid dossier over de zaak Dutroux, en de obstructie van de Belgische autoriteiten in het gerechtelijk onderzoek netwerken van kinderprostitutie. 1235 pagina’s, hier te lezen. Uiteraard veel te lang voor individuele burgers om dit allemaal uit te pluizen, maar journalist/klokkenluider Elisabeth Vos heeft er vorig jaar wél haar tanden ingezet, en er vorig jaar dit uitstekende artikel over geschreven. Kudos. En nog altijd even schokkend om te lezen als toen.

Nu Marc Dutroux, Michelle Martin en Michel Lelièvre werden veroordeeld in 2004. De vorig jaar overleden zakenman Marc Nihoul werd vrijgesproken voor de ontvoeringen. De piste over de netwerken werd opgedoekt. Assange richtte Wikileaks 2 jaar later op, in 2006, 2 jaar na het arrest Dutroux. Zonde dat er geen Assange heeft bestaan vroeger. In elk geval een extra argument voor de vraag van sommige sympathisanten van ons burgerinitiatief: “wat heeft België hier nu mee te maken?”

1 Comments

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *