Geen racistische omvolkingstheorie in Leuven!

Met het Leuvens comité voor Assange en Solidarity For All hebben we het initiatief genomen om te reageren tegen de promotie van de komst van Filip De Winter en zijn boek over de omvolkingstheorie in Leuven.

Waarom? Wikileaks en Assange hebben er altijd voor geijverd om dingen naar buiten te brengen die “het daglicht niet mochten zien”, zoals oorlogsmisdaden en politieke corruptieschandalen. De reden waarom Assange vervolgd wordt, is omdat hij ons de wereld heeft laten zien zoals hij echt is. Zoals Stella Moris het zo aangrijpend zei in haar toespraak in het Europees Parlement: “because he revealed THE TRUTH!”

Het is hoog tijd dat die waarheid ook wordt gezegd over de racistische omvolkingstheorie. Het is niet gewoon “een fantasietje van extreemrechts” of “iets waar we ons niet druk in moeten maken”, zoals we vaak in onze kranten kunnen lezen. Neen, het is een nazistische theorie uit de jaren 1930. Die toen mee de weg gebaand heeft voor WOII en de Holocaust.

De reacties van de ondertekenaars op onze petitie slaan de nagel op de kop, en we willen ze dan ook zo veel mogelijk verspreiden.

https://www.petitions.net/signatures.php?tunnus=geen_promotie_van_de_racistische_omvolkingstheorie_in_leuven&page_number=12&num_rows=10