Persbericht Long Walk 4 Assange

PERSBERICHT:

1200 km voor Julian Assange – Gentenaars vragen Klokkenluidersstatuut aan

Nikolai “Kolja” Rezai vertrok eind juni te voet uit Hamburg om de vervolging van Julian Asange aan te kaarten. Eindstation: London Belmarsh, waar op 8 oktober een grote betoging wordt gehouden voor Assange’s vrijlating. Op vrijdag 26 augustus maakt Kolja een tussenstop in Gent. Gentenaars vragen hun gemeentebestuur om hem te ontvangen op het stadhuis, en zullen een burgerinitiatief houden om in Gent een “klokkenluidersstraat” en een “klokkenluidersstatuut” te laten invoeren, naar de verdiensten van Wikileaks. Ze vragen hun stadsbestuur ook om zich uit te spreken voor de onmiddellijke vrijlating van Assange.

PERSMOMENT:

vrijdag 26 augustus 14u

volkshuis De Creeser

Spijkstraat 149

9040 Gent

Tel 0497/230.760