Indrukwekkend Belmarsh Tribunaal

Verspreid zoveel mogelijk dit Tribunaal a.u.b.


Dit indrukwekkend Belmarsh Tribunaal van 22/10/21 veroordeelt uitdrukkelijk de oorlogsmisdaden in de War on Terror onthuld door Wikileaks en veroordeelt de illegale vervolging door USA, UK van journalist en uitgever Julian Assange, reeds meer dan 2,5 jaar in solitaire gevangenschap in Belmarsh Prison, Londen. Het Tribunaal zet zijn activiteiten verder in de toekomst wat de uitkomst van het uitleveringsproces op 27-28 okt ook zal zijn.


Het is een Tribunaal in het spoor van het Russell Tribunaal : het Internationaal Tribunaal voor Oorlogsmisdaden uit 1966.
De zaak Julian Assange gaat niet enkel over zijn lot en dat van journalisten en klokkenluiders maar in wezen over onze eigen vrijheden als burger, over ons recht op een vrije pers zodat wij geïnformeerd zijn over geheim gehouden misdaden tegen de mensheid begaan door overheden ‘in onze naam’ .

Wie het gemist heeft kan het Tribunaal online op Progressive International ,Youtube beluisteren en het eigen oordeel verdiepen op grond van degelijke boeiende informatie.

De voorzitter is filosoof Srecko Horvat (DIEM 25) , de sprekers zijn o.m. Tariq Ali (Russell Tribunal on Vietnam war ), Selay Ghaffar ( Afghanistan Solidarity Party) UK MPs Jeremy Corbyn,( ‘Stop the war coaltion’ UK 2001)Eyal Weizman ( the Drone Strikes Platform);Rafael Correra ex President Ecuador; Daniel Ellsberg (Pentagon Papers), Stefania Maurizi (onderzoeksjournaliste), Yanis Varoufakis ( politicus, DIEM25) , Dr.Deepah Driver (juriste getuige en verslaggever hoorzitting Assange),Renata Avila ( Mensenrechten advocate) , Richard Burgon UK MP, Ewen MacCaskill v The Guardian Pullitzer prijs journalistiek, Heike Hänsel EU parlementslid, John McDonall Secretary National Union of Journalists UK, Stella Moris lawyer , partner of Julian Assange, Edward Snowden, klokkenluider……e.a.

Magda Theuns

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *