“Het staat in de Humo!” (Bis)

We hebben er al over geschreven dat berichtgeving (of het gebrek eraan) In de reguliere pers een groot verschil maakt in hoe burgers op de zaak-Assange reageren.

Soms is de vreugde daarover echter van korte duur. Deze week in Humo staat Bob Woodward, een icoon in de States voor het uitbrengen van het Watergate schandaal, dat tot het aftreden van president Nixon leidde, en nu opnieuw op handen gedragen voor zijn boek “Rage” over Donald Trump.

Waar geen enkele krant of tijdschrift vandaag iets over schrijft, is het proces van Assange. In de hoorzittingen met de getuigenverhoren (zie andere verslagen op deze website) wordt op zijn minst 1 ding duidelijk. Indien de Amerikaanse justitie op dezelfde manier had gereageerd op de onthullingen van Woodward en Bernstein als nu op de onthullingen van WikiLeaks door Assange, dan waren Woodward en Bernstein geen nationale helden geworden. Ze hadden de rest van hun leven achter de tralies kunnen doorbrengen.