Handtekeningen in café ‘t Werrek

Een heel aangenaam café, spijtig genoeg met veel mensen uit de randgemeenten: Herent, Rotselaar, Kortrijk-Dutsel… allemaal geïnteresseerd, maar spijtig genoeg niet gemachtigd om te tekenen.

Ik beloofde de cafébaas – of medewerker, dat weet ik niet – een speciale vermelding. Zonder overdrijven: de Stella is hier uitmuntend. Ik drink normaal geen Stella (Jupiler tot daar aan toe), en zeker niet in Leuven. Ik weet niet of het klopt, maar ten tijde van de blokkade bij InBev in 2010, een actie die een geplande ontslagronde door Carlos Brito tegenhield, vertelde een medewerker dat er eigenlijk drie kwaliteitsniveaus van bier op de markt gebracht werden: de beste kwaliteit voor het buitenland, een iets mindere kwaliteit voor de rest van België en de “overschot” voor de Leuvense afnemers, omdat de voorraad er in de plaatselijke café’s toch doorgaan. Ik weet niet of dat (nog altijd) klopt, maar de stella in veel cafés is inderdaad niet van het beste.

Grote uitzondering dus in café ‘t Werrek, waar de pint perfect koud was, de juiste spanning op het schuim stond enzovoort. Of het van het brouwproces komt of van de tapkraan of iets anders weet ik niet. Maar deze uithoek van Leuven is het best bewaarde geheim voor de kwaliteitsvolle Stella.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *