Assangeweekend: de wandeling door Leuven

https://assange.one/wp-admin/upload.php

Het laatste deel van het drieluik. We wandelden uiteraard niet door heel Leuven, maar wel door een (klein) deeltje ervan. Het stuk Kessel-Lo tussen station, Hal5, Casablanca en Platte Lostraat, met speciale aandacht voor de straatnamen met een “oorlogsverleden”.

Een plaatselijke gids vertelde over zijn grootnonkel die hier in het verzet zat. Verschillende straten doopten we om tot Assangelaan, Manningstraat en Klokkenluidersstraat. Bedoeling is om op een iets ludieke manier opnieuw onze eis die we vorig jaar op de gemeenteraad neerlegden, in herinnering te brengen. Wat was die ook alweer? We vroegen om een straatnaam te vernoemen die op één of andere manier naar solidariteit voor Julian Assange of “klokkenluiders” zou verwijzen. Zie het voorstel “2a)” van ons verzoekschrift.

bedoeling is om van de wandeling een traditie te maken (bijvoorbeeld 1 maal per jaar) en de lokale geschiedenis met de zaak van de vervolging van Assange en die van de ondermijning van onze sociale rechten in het algemeen.

Er komen dadelijk enkele foto’s op deze blog (of ze staan er al ergens op maar ze zijn onvindbaar), maar hier kan je er ook al enkele vinden (met commentaar erbij).

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *