Publieke bijeenkomst over het burgerinitiatief en grondrechten (ook online te volgen)

We organiseren een vervolg op de publieke bijeenkomsten voor het burgerinitiatief. We zitten nu aan 600 handtekeningen en deze keer zal de discussie over grondrechten gaan. Het uitgangspunt is dat de aanval Assange een speerpunt is van een wereldwijde trend, die de aanval op constitutionele rechten inzet. Persvrijheid, recht op leven, recht om niet gefolterd te worden, recht op een eerlijk proces: het proces van Assange schept een precedent, niet alleen voor andere journalisten, maar voor burgers wereldwijd.

Waar gaat het deze keer door? In café Concorde, op de hoek van de Vlietstraat en de Tiensesteenweg.

Wanneer? Nu zaterdag 22 augustus, vanaf 16u, met eerst praktische bespreking over de handtekeningen

Ook online te volgen? Ja, volgens deze link (van 17 tot 18u, zie volgende vraag)

Wie zijn de genodigde gasten? Tussen 17 en 18u nodigen we Alexia van Craeynest en Raf Verbeke online uit via bovenstaande link. Zij zijn grondwetsactivisten die handtekeningen ophalen om de Belgische Grondwet open te stellen voor meer inspraak van de burgers. Zij leggen uit wat het verband is met de zaak Assange en waarom ook voor hen opkomen voor zijn vrijlating cruciaal is.