Waarom dan toch een actie in Leuven?

Eindelijk tijd om het antwoord te geven op dé brandende vraag die op de lippen van veel mensen ligt, en zoals we ze gesteld hebben aan het einde van deze blogpost. Enfin “hét antwoord?”, nee misschien niet, maar toch een antwoord. Leuven is immers één van de 6800 leden van het initiatief “Mayors for Peace“, dat in 1982 door de burgemeester van Hiroshima in het leven werd geroepen. Aha, ik zie dat Leuven 5 dagen geleden dit lidmaatschap nog kracht bijgezet heeft met festiviteiten, en met een oproep van burgemeester Ridouani aan andere burgemeesters om hier ook lid van te worden. Ons stadsbestuur meent het dus, ze nemen geen vrede met een puur formeel lidmaatschap van deze organisatie. Ik wist het zelf niet toen ik de vorige blogtekst postte, maar het kan een extra argument zijn om Assange – ook symbolisch – bijvoorbeeld tot ereburger van Leuven te benoemen. Of om in elk geval de Leuvenaars te informeren over zijn zaak, en over de rol van Wikileaks in de onthulling van militaire en ook nucleaire proliferatie. In de lange lijst van onthullingen van Wikileaks zijn er ook die gevaren van nucleaire wapencentrales hebben blootgelegd, zoals marinier William McNeilly dat deed over de Britse “Trident” nucleaire basis.

Dus voor de mensen die zeggen “Leuven kan daar toch niks aan doen?”, kan ik antwoorden “Leuven kan daar zeker wel iets aan deon

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *