handtekeningen op de 11e juli

Op ronde voor handtekeningen op de Vlaamse feestdag. Ik spreek drie hoogbejaarde mannen aan in het bezit van een Vlaamse Leeuwenvlag (ik heb niet gekeken welke versie ;-)). Waarschijnlijk op weg naar een 11 juli bijeenkomst. Ik leg hen uit wie Assange is, wat Wikileaks is. Ze luisteren aandachtig, ze willen eerst weten van welke partij mij burgerinitiatief afkomstig is (ik zeg van geen partij, anders moest ik geen burgerinitiatief doen, kon ik het aan een bevriende politicus vragen om een pleidooi te doen op de gemeenteraad). Ze lijken wel geïnteresseerd in mijn uitleg, maar moeten toch nog wat nadenken.

“Iets links dus eigenlijk?”, zegt de ene man links (vanuit mijn standpunt bekeken), na mijn uitleg gehoord te hebben

“Ja wat je links wil noemen. Transparantie, vrije pers en geen politiek achter de schermen”, antwoord ik.

“Ik teken niet!” zegt de man rechts (vanuit mijn standpunt bekeken).

“Ik ook niet!” zegt de middelste.

“Ik ook niet!”, zegt de linkse man die ik aangesproken had.

Ik was van plan om een langer verslag van het ophalen van de handtekeningen vandaag neer te pennen, maar ik ga het hierbij laten.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *