Leuvens burgerinitiatief voor Raad van State op vrijdag 25 februari

Op vrijdag 25 februari, normaal gezien om 10u, komen we opnieuw voor de rechter met ons burgerinitiatief. In het kort onze eis: de stemming op de gemeenteraad van 23 november 2020 moet overgedaan worden. We roepen alle Assange-supporters op om dan aanwezig te zijn voor de rechtbank. Het gaat dus om 2 dingen.

  1. Onze zaak zelf: de problematiek van “burgerinspraak” en het “onbevoegd” verklaren door van besturen over zaken die de burgers aangaan.
  2. We grijpen de gelegenheid aan om de onmiddellijke vrijlating van Julian Assange te eisen (uiteraard niet als pleidooi in de rechtbank, maar voor de rechtbank, aan voorbijgangers en in de aanloop naar deze zitting). Assange zit nu al bijna 3 jaar opgesloten in de zwaar bewaakte “London Belmarsh” gevangenis, en zijn gezondheid gaat er steeds verder op achteruit.

Voor wie er meer over wil weten, posten we hier en webinar dat we er vorig jaar over gehouden hebben. Toen zaten we nog in een vorige fasen, het aanvechten van de beslissing bij de Provinciegoeverneur. Ondertussen is onze zaak bij de Raad van State.